Tevékenységeink

Parkgondozási eszközök bérbeadása

A Zöld Misszió Egyesület az Önkormányzati Környezetvédelmi Alapból elnyert támogatási összeg felhasználásával 2 db kert- és parkgondozási eszközcsomagot állított össze, melye(ke)t térítésmentesen átad szolnoki székhelyű civil szervezeteknek, közösségeknek. Meggyőződésünk, hogy projektünk segítségével tovább szépülhetnek Szolnok város lakóövezetei , intézményeinek környezete, ezáltal összességében hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a közösségek által vállalt munkát eszközeinkkel végezhessék és a közösségek által saját szabadidejükből végzett munkát nagyobb megbecsülésben részesítsék!
Az eszközök igénylésének feltételei.

A ZÖLD MISSZIÓ Egyesülettől igényelhető
kert-, parkgondozási „utánfutós szett” tartalma:

1 db benzinmotoros fűnyíró (Viking MB443X)
1 db benzinmotoros bozótirtó (FS 56)
1 db elektromos sövényvágó (HSE 71)
1 db talicska
2 db ásó
2 db lapát
2 db gereblye
2 db kapa
2 db lombseprű
2 db metszőolló
3 db védőszemüveg
10 pár védőkesztyű

A szett igénylésének feltételei, körülményei:

  1. Fenti eszközök az utánfutóval együtt egyben igényelhetők, a szett megbontására nincs lehetőség.
  2. A gépek működtetéséhez szükséges energiaforrások (pl. üzemanyag, elektromos áram) biztosításáról minden igénylő maga gondoskodik.
  3. Igénylés esetén a felhívásban szereplő email címre, vagy fax számra kérjük eljuttatni az igénylő szervezet aláírási címpéldányának és bírósági bejegyzését igazoló végzésének fénymásolatát, vagy ezekkel egyenértékű az akkreditációt és cégjegyzésre jogosultak azonosíthatóságát bizonyító dokumentumok másolatát.
  4. A szett kiadásának feltétele egy felelősség vállalási nyilatkozatot tartalmazó dokumentum aláírása az igénylő szervezet cégjegyzésére jogosult személyének részéről.

Tanösvény üzemeltetése

Az EGT / Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott ”Környezettudatos nevelés és fenntarthatóság pedagógiája” című pályázaton nyertes NA-2-2009-012 regisztrációs számú projekt keretében valósult meg az országban, de valószínűleg a világon is egyedülálló módon egy regionális hulladékkezelő központhoz kapcsolódó Tanösvény.

A projekt során 2010-ben több mint 1700 fő óvodás és általános iskolás korú gyermek látogatta meg telephelyünket, mintegy 200 fő kísérő nevelővel, pedagógussal, valamint azóta is folyamatosak a telephely látogatások.

A Tanösvény előzetes egyeztetést követően szakvezetővel látogatható. A Tanösvényt folyamatosan karbantartjuk, hogy fenntartsuk a lehetőséget a látogatására. 2018. évben közel 500 gyermek, 2019. évben pedig közel 600 gyermek látogatott el a Tanösvényre.

A látogatásokkal kapcsolatban számos pozitív visszajelzés érkezik Társaságunkhoz, melyek arról tanúskodnak, hogy a környezeti nevelés terén, a szemléletformálás terén hozott erőfeszítéseink nem hiába valók, gyermekeink, unokáink fogékonyak környezeti problémáink megértésére, és a problémák lokális, helyi szinten szükséges kezelésére,az életmódváltozásban rejlő megoldások elsajátítására.

A tanösvény előzetes egyeztetést követően szakvezetővel látogatható. Ha felkeltette érdeklődését,vagy oktatási intézménye szakmai látogatást tervez a hulladékkezelő központba,kérjük,az alábbi elérhetőségek valamelyikén vegye fel velünk a kapcsolatot! Örömmel látjuk telephelyünkön!

ZÖLD MISSZIÓ Egyesület
5000 Szolnok, József Attila u. 85. 1/9.
zoldmisszio@gmail.com

„A projekt az Izland, Lichtenstein és Norvégia által támogatott EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával valósult meg.”